Könyvajánló: 8+1 népszerűtlen/kevésbé ismert könyv, amit nagyon szeretek

Ez alkalommal egy könyvajánló bejegyzéssel készültem, amiben népszerűtlen vagy kevésbé ismert (esetleg mindkettő egyszerre) könyveket gyűjtöttem össze.

Szeretem a különleges olvasmányokat, és a posztban szereplő könyvek számomra mind azok, mindegyikben van valami, ami kissé eltér a megszokottól, és pont az fogott meg bennük, hogy nem átlagosak, valamilyen szempontból különcek (a blog nevéhez is hűen), és borzasztóan erős, sajátos atmoszférájuk van.

Korábban mindegyik, a posztban szereplő könyvről írtam már részletes értékelést a blogon (a könyv címére kattintva meg tudjátok nyitni az értékeléseket, új ablakban nyílnak meg), emiatt most nem értekeztem róluk hosszasan, ezt inkább amolyan kedvcsináló bejegyzésnek szántam. Az egyik könyvnél, még a hangulatához illő lejátszási listát is találtok.

“Könyvajánló: 8+1 népszerűtlen/kevésbé ismert könyv, amit nagyon szeretek” Tovább olvasása

Stephen King: A halálsoron

Fülszöveg
A ​Cold Mountain fegyház E blokkjában, a siralomházban, néhány rab várja, hogy elérkezzen az idő, amikor végig kell mennie a halálsoron, melynek a végén ott magasodik a villamosszék, az Öreg Füstös. Mindnyájukat – Eduard Delacroix-t, a keszeg kis franciát. „Vad” Billy Whartont, az eszelős fiatalembert, és John Coffeyt, a hatalmas termetű, folyvást könnyező négert – főbenjáró bűnért, többszörös gyilkosságért ítélték halálra.

Paul Edgecombe, a blokk lelkiismeretes főfoglára azonban bizonyos meglepő, mondhatni, csodás események hatására úgy érzi, néhány dolognak utána kell járnia. Lehet, hogy a három halálraítélt közül az egyik ártatlan? S ha igen, vajon módjában és hatalmában áll-e tennie is valamit ez ügyben, Hisz Paul tudja, milyen óriási kockázatot vállal megbízható munkatársaival együtt, nemcsak az állásukat veszíthetik el, de ők maguk is börtönbe kerülhetnek. Amikor megtudja az igazságot, nincs sok választása…

Stephen King letehetetlenül izgalmas, feszes regényéből nagy sikerű film is készült Tom Hanks és Michael Clarke Duncan főszereplésével.

“Stephen King: A halálsoron” Tovább olvasása

Kathryn Stockett: A segítség

Fülszöveg
“Azoknak, akik mosolyogva azt mondták: ‹‹Hallottam, hogy gyönyörű ott lenn, Délen››, én azt válaszoltam: ‹‹A szülővárosom a bandák által elkövetett gyilkosságok számát tekintve a harmadik helyen áll országosan.››

Azoknak viszont, akik azt mondták: ‹‹Uramisten! Biztos örülsz, hogy elszabadultál arról a helyről!››, én dühösen azt mondtam: ‹‹Mit tudsz te arról? Gyönyörű ott lenn, Délen!››

“Kathryn Stockett: A segítség” Tovább olvasása

Három könyvről röviden | 2024. június

Ismét összegyűjtöttem néhány könyvet, amelyekről külön nem írtam a blogon, de mindenképpen említést érdemelnek. Elég vegyes a paletta (mint nálam általában), és habár egyiket sem tartom kiemelkedőnek, de jól megírt könyvekről van szó, amiket szerettem olvasni.

“Három könyvről röviden | 2024. június” Tovább olvasása